In 1975 ben ik, Ilse Hendriks, geboren in Someren, een klein dorpje onder Eindhoven, waar ik ook mijn jeugd heb doorgebracht. Ons gezin bestond uit zeer liefdevolle ouders en twee oudere zussen. Inmiddels ben ik sinds 2003 gevestigd in het mooie Dordrecht.

In mijn leven heb ik veel uitvaarten bezocht van familieleden, vrienden en kennissen. Ik was altijd gefascineerd door de uitvaartbegeleiders die ervoor zorgden dat alles in goede banen werd geleid. Na het overlijden van mijn moeder heb ik de beslissing genomen om zelf dit werk te gaan doen en ben ik gestopt met mijn secretaressebureau.

Want ik wist inmiddels als geen ander hoe belangrijk het is om een persoonlijke uitvaart te regelen voor iemand die je dierbaar is. Zodat je, ondanks je verdriet, met een goed gevoel op deze dag terug kunt kijken. Na wat onderzoek ben ik gestart met de opleiding Uitvaartbegeleiding bij Meander in Zwolle, die ik met goed gevolg heb afgerond. Hier merkte ik al snel dat ik de juiste keuze had gemaakt, ik voelde me als een vis in het water.

En zo ben ik Vjanova Uitvaartbegeleiding gestart. En ik ben iedere dag blij dat ik dit heb gedaan, want voor mij is het het mooiste werk wat ik kan doen.

En sinds een tijdje heb ik er ook een collega bij, Olga Schouten. Als ik er zelf niet ben, of met vakantie of ik ben al bezet met andere uitvaarten, neemt Olga het over. Het kan daarom zijn dat je soms Olga aan de telefoon krijgt.

 

HET ZIT IN DE DETAILS

“Ik ben erg van de details en mooie spullen. Ik geloof dan ook wanneer alles tot in de puntjes is verzorgd dit troost kan geven.”

Mijn lieve en bijzondere pap is 19 april 2024 overleden. 

21-05-1935      –       19-04-2024  

 

Ik ben regelmatig te vinden bij mijn vader. Hij lijdt aan dementie. Al heel mijn leven heb ik te maken met mensen met dementie. Mijn moeder kreeg al op vrij jonge leeftijd dementie. Zij had het gen van een erfelijke vorm. Zij kwam uit een groot gezin, en veel van mijn oom en tantes gingen haar voor. Later kreeg mijn vader ook dementie.

De zorg voor mijn ouders en het ziekteproces van mijn ooms en tantes maakten mij een ervaringsdeskundige. Ik heb ervoor gekozen alle zorgen, tranen en mooie momenten rondom deze ziekte om te zetten in iets moois.

Ik begeleid met liefde mensen met dementie bij het verlies van een dierbare. Het is ook voor hen heel belangrijk ze bij het verlies te betrekken. Maar vaak weet familie niet goed hoe ze dat kunnen doen. Voor mij is mijn vader hierin een mooi voorbeeld. Hij heeft op zijn eigen manier zijn steentje kunnen bijdragen na het overlijden van mijn moeder.

Heb je een familielid met dementie en weet je niet goed of het kan om hem of haar bij de uitvaart te betrekken, neem dan contact met me op. Emotie blijft het langst aanwezig bij dementie, daarom kijken we vooral naar wat iemand nog wel kan. Ik bekijk graag samen wat de mogelijkheden zijn.