Over Ilse

 

Ik ben regelmatig te vinden bij mijn vader. Hij lijdt aan dementie. Al heel mijn leven heb ik te maken met mensen met dementie. Mijn moeder begon al jong te dementeren. Zij had het gen van een erfelijke vorm. Zij kwam uit een groot gezin, en veel van mijn oom en tantes gingen haar voor. Later ging ook mijn vader dementeren.

De zorg voor mijn ouders en het ziekteproces van mijn ooms en tantes maakten mij een ervaringsdeskundige. Ik heb ervoor gekozen alle zorgen, tranen en mooie momenten rondom deze ziekte om te zetten in iets moois.

Ik begeleid met liefde mensen met dementie bij het verlies van een dierbare. Het is ook voor hen heel belangrijk ze bij het verlies te betrekken. Maar vaak weet familie niet goed hoe ze dat kunnen doen. Voor mij is mijn vader hierin een mooi voorbeeld. Hij heeft op zijn eigen manier zijn steentje kunnen bijdragen na het overlijden van mijn moeder.

Heb je een familielid met dementie en weet je niet goed of het kan om hem of haar bij de uitvaart te betrekken, neem dan contact met me op. Emotie blijft het langst aanwezig bij dementie, daarom kijken we vooral naar wat iemand nog wel kan. Ik bekijk graag samen wat de mogelijkheden zijn.

 

HET ZIT IN DE DETAILS

“Ik ben erg van de details en mooie spullen. Ik geloof dan ook wanneer alles tot in de puntjes is verzorgd dit troost kan geven.”