Ik ben Olga Schouten, in 1973 geboren in Rotterdam. Mijn jeugd bracht ik met mijn ouders en jongere zus Daniëlle door in de Rotterdamse wijk Ommoord. Inmiddels woon ik in Rotterdam Overschie, mét mijn dochter Lisa, op wie ik enorm trots ben.

 

Een aantal jaar geleden besloot ik mijn hart te volgen. Ik wil mensen begeleiden die te maken krijgen met een overlijden van hun geliefde naaste. Zelf weet ik wat het betekent om iemand te verliezen die dichtbij staat, daardoor weet ik ook hoe belangrijk het is om op zo’n moment iemand naast je te hebben. Iemand die jou aan de hand neemt om zorgvuldig alles stap voor stap te doorlopen.

In 2018 ben ik gestart met de opleiding uitvaartvaartbegeleiding Meander in Zwolle en heb vervolgens mijn baan opgezegd om te gaan werken in de uitvaartbegeleiding.

En wát een mooi vak is dat. Elke dag weer ben ik dankbaar dat ik nabestaanden van zo dichtbij mag bijstaan en voor hen een rustpunt kan zijn in de vaak intense en emotionele tijd.

Na mijn opleiding werkte ik drie jaar bij een grotere uitvaartonderneming in hartje Rotterdam. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en ervaring opgedaan met allerlei soorten families en uitvaarten, waaronder ook de mooiste multiculturele uitvaarten.

Eind 2022 volgde ik opnieuw mijn hart. Ik startte mijn eigen bedrijf om het nu echt helemaal op mijn eigen manier te doen. Begin 2023 leerde ik Ilse Hendriks van Vjanova kennen. Al snel kwamen we erachter dat wij allebei op dezelfde manier families willen bijstaan. We besloten om onze krachten te bundelen. Nu werk ik met veel plezier samen met Ilse bij Vjanova Uitvaartbegeleiding.

Doordat ons werk soms best intens is, is het belangrijk om zelf goed in balans te zijn. Die balans vind ik in sport en de natuur. Ik maak graag lange wandelingen langs het strand, of in een bos. Af en toe loop ik hard en ik zwem drie keer per week. Ilse en ik vinden het belangrijk om elke familie de aandacht en kwaliteit te bieden die ze verdienen, dus we wijzen elkaar erop als onze eigen balans eronder te lijden heeft.