Wat zegt

Edwin

Ik heb de begeleiding van Vjanova, na het overlijden van mijn vrouw, als TOP ervaren. Met name de persoonlijke benadering en de geruststelling dat alles goed geregeld zou worden. Ilse Hendriks van Vjanova kwam in het begin van de nacht aan in onze woning. Direct stelde zij mij gerust dat alles goed geregeld zou worden door haar. Vooral haar tip dat er genoeg tijd zou zijn en dat we ons niets hoefden te haasten. Toen gleed er een kalmte over mij heen die dagen aanhield. Op dat moment kreeg ik nog veel meer vertrouwen in haar dan ik eigenlijk al had. Die nacht zijn we begonnen met thee drinken en op een rustig tempo heeft zij bepaalde zaken uitgelegd. Daarna hebben we de kist uitgezocht en die heeft zij dezelfde nacht nog laten bezorgen. Tijdens het wachten op de kist hebben we de rouwkaart uitgezocht en toen gaf Ilse Hendriks aan dat dit wel genoeg zou zijn voor dat moment. Later die nacht heeft mijn vrouw, in haar kist, aangekleed en opgemaakt, onze woning voor de laatste keer verlaten. Na een paar uur slapen heb ik meerdere malen, telefonisch en per mail, contact gehad met Ilse Hendriks m.b.t. de definitieve rouwkaart en een concept draaiboek voor de uitvaart. De volgende dag heeft Ilse Hendriks de rouwkaarten bij mij thuis bezorgd zodat ik deze kon versturen. De dagen in aanloop naar de uitvaart hebben wij nog contact gehad om de puntjes op de i te zetten. De dag van de uitvaart liep gesmeerd, volledig volgens het draaiboek. Ook werd ik meerdere malen persoonlijk aangesproken door Ilse Hendriks met de vraag of ik “klaar” was om bepaalde handelingen te verrichten, bijvoorbeeld de bloemen leggen, toespraak houden, de kist achterlaten, te toosten etc. Daags na de uitvaart heeft Ilse Hendriks mij nog benaderd om te vragen hoe ik de uitvaart heb beleefd en hoe het met mij verder ging. Ook heb ik nog bepaalde zaken van haar gekregen, bijvoorbeeld de DVD opname die gemaakt was. Kortom, ik ben superblij dat ik voor Vjanova heb gekozen.

Wat zeggen

Piet & Govert

Het is inmiddels al weer ruim een jaar geleden dat Jaap Mol, eigenaar van Visser’s Poffertjes- salon en bekende Dordtenaar overleed. Als zijn goede vrienden en bewindvoerders is ons gevraagd om ook de verantwoordelijkheid voor de uitvaart en het afscheid van Jaap te nemen. Aangezien Ilse Hendriks Jaap goed kende hebben we met haar contact opgenomen. Dit contact verliep zo prettig dat we haar gevraagd hebben om de uitvaart en het afscheid te verzorgen. Voor de dag zelf hadden wij verschillende wensen. Zo wilden we op de één of andere manier
de Poffertjes salon, waar Jaap jarenlang achter de toog heeft gestaan bij het afscheid betrekken en voor de vele vrienden en bekenden in Kunstmin een goede gelegenheid bieden om Jaap te herdenken.
En nu terugdenkend aan deze gedenkwaardige dag kunnen wij alleen maar vol lof zijn over de wijze waarop Ilse met haar uitvaartbegeleiding Vlanova en medewerkers de uitvaart en het afscheid heeft georganiseerd. Alles was die dag tot in puntjes verzorgd. Ilse kan goed luisteren, is zeer betrokken en weet creatieve oplossingen te bedenken.
Al met al kijken we mede dankzij Ilse terug op een bijzonder mooi afscheid.
Piet Bastiaanse Govert Bolier

 

Wat zegt

Monica

Als je een warme, persoonlijke uitvaart wilt voor je geliefde overledene dan moet je bij Ilse zijn. Met haar verfrissende ideeën maakt ze dat de overledene een mooie dienst krijgt waar je als nabestaande veel steun aan hebt. Ze heeft voor, tijdens én na de uitvaart alle tijd en niets is teveel. Alles klopt tijdens de uitvaart en dat is fijn omdat je dat zelf niet kan op dat moment. Ze heeft de beschikking over bijzondere locaties waar ze gebruik van mag maken, waardoor je niet naar een standaard uitvaartcentrum hoeft waar je snel de deur wordt wordt gewerkt omdat de volgende uitvaart eraan komt. Niemand wil een uitvaart, maar als het helaas toch zo is dan is het fijn te weten dat je bij Ilse terecht kan.

Wat zegt

Suzanne

Wanneer een van je ouders komt te overlijden is dat een heftig proces.

Gek genoeg maken een heel veel mensen het een keertje mee.

Zoiets bijzonders en toch heel gewoon, want dood hoort bij het leven.

Op 5 oktober is mijn moeder overleden.

We wisten dat het ging gebeuren.

Om die reden hebben we van tevoren al contact gezocht met Vjanova om het een en ander te bespreken en voor te bereiden.

Ilse heeft het hele proces met veel aandacht en liefde en vooral heel professioneel begeleid.

Ze heeft samen met haar team overal aan gedacht en heel veel uit handen genomen.

De betrokkenheid was zo groot dat we met een warm en goed gevoel terug kunnen kijken naar een enorme verdrietige tijd.

Mede door haar goede zorg kunnen we nu de tijd nemen om alles rustig een plek te geven.

Ik wens iedereen die dit proces door moet maken zo’n fijne en professionele begrafenisbegeleider toe.

Suzanne.

 

Wat zegt

Marja

Wat ik als buitengewoon fijn heb ervaren, was het veelvuldige contact met Ilse na het overlijden van mijn man. Zij nam mij heel veel uit handen en dacht goed mee over de organisatie van het afscheid.
Ik kreeg ruim de tijd om over details na te denken en met haar te overleggen en daarmee gaf zij mij dus ook rust, wat heel belangrijk is in zo’n heftige periode.
Wij hadden heel regelmatig contact in de week voor het afscheid en toen de dag was aangebroken, heeft zij vanaf het moment van aankomst in het crematorium gezorgd dat alles soepel verliep.
Ook heeft zij, nadat alle sprekers aan het woord waren geweest, de door mij geschreven tekst heel mooi voorgelezen.
Hoe intens verdrietig het afscheid ook was, het was warm en mooi en het gevoel erover is echt heel goed en dat laatste vindt zij dus heel belangrijk. Je kunt het immers niet over doen, Ilse zorgde voortreffelijk dat alles klopte.

Wat zegt

Claudia

Ilse heeft de uitvaart van mijn vader begeleid.

Lieve professionele dame die mee denkt en niets te veel is. Het voelde niet als een “vreemde” over de vloer wat erg fijn is in een emotionele tijd.

Claudia

 

Wat zegt

Ans

Ilse,

Perfect hoe je ons door deze tijd geholpen hebt, toen mijn oma overleed. Het voelde alsof we jou al lange tijd konden. Je bent een zachte en een lieve vrouw en weet wat je doet. Je was onze rots in de branding.

Het was echt een mooi afscheid, iets wat ze echt verdiende. Wij konden met al onze vragen en wensen bij jou terecht. Jij regelde het.

Wij zijn jou heel dankbaar.

Ans

 

Wat zegt

Nico

Toen mijn moeder vorig jaar overleed had ik geen enkele twijfel over wie de uitvaart zou moeten regelen. Dat was natuurlijk Ilse.

Ik had gezien hoe zij dat had gedaan voor mijn voormalige baas en vriend. Ze had zelfs de grote zaal van het Kunstmin daarvoor geregeld. Mijn moeder Truus overleed in begin coronatijd dus daar mochten maar 30 mensen bij en ook voor zo’n kleine groep heeft ze de perfecte locatie gevonden.

Ik kan niet anders zeggen dan dat Ilse enorm betrokken is bij het hele proces zowel praktisch al emotioneel.

Het is wel laat, bijna een jaar, maar ik wil haar ook via deze weg bedanken voor de meer dan geweldige steun.

Nico

Wat zegt

Davy

9-02-21 de dag dat mijn vader, echtgenoot, schoonvader en opa een sterretje geworden is, zoals onze zoon altijd zegt.
De dag dat jij met volle overgave maar vooral met veel liefde, zorgzaamheid en passie jouw werkzaamheden ging vervullen in jouw uitvaartzorg.
Ik benoem steeds jou, omdat ik nog nooit eerder iemand heb gezien die met zoveel passie liefde en zorgzaamheid in deze sector werkzaam is.
Ik heb al heel wat uitvaarten meegemaakt maar nog nooit 1 als deze en dan ging het ook nog eens om mijn eigen vader.
Lieve Ilse, ik wil jou langs deze weg nogmaals enorm bedanken voor alles wat je hebt gedaan, ik mag en kan zeggen dat zelfs mijn vader enorm trots op jou zou zijn geweest hoe jij dit allemaal ook voor hem en onze familie hebt geregeld.
Davy

Wat zegt

Henriette

Wij kunnen ons geen betere begrafenis ondernemer voorstellen dan Ilse Hendriks van Vjanova. Ilse is een heel warm, fijn en open persoon wat gelijk al een goed gevoel geeft. Zij probeert zoveel mogelijk de wensen te realiseren, denkt mee en komt met hele goede en leuke ideeën/oplossingen. Zij ontzorgt op een geweldige manier, regelt alles perfect, neemt zelfs contact op met de marktmeester en wijkagent om te regelen dat wij door het wandelgedeelte in de stad achter de lijkwagen aan kunnen lopen. Het boekje van de afscheidsdienst was te klein gedrukt en zij regelt dat er op tijd een nieuw boekje is. Ook haar contact met de Trinitatiskapel is goud. Ilse heeft ervoor gezorgd dat het afscheid van onze moeder precies zo was (en zelfs beter) als wij gewild hebben. Alleen maar hulde voor haar en van ons een 10+.

Wat zegt

Ineke

Heel fijn contact gehad, met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en professionele begeleiding. Er werd veel moeite gedaan en genomen om aan de speciale wensen te kunnen voldoen. Mede hierdoor is het afscheid van mijn moeder een mooie, intieme en zeer eigen gelegenheid geworden , waar wij nog steeds met veel warmte aan terug kunnen denken.

Wat zegt

Jos

Mijn vrouw Anneke had specifieke wensen ten aanzien van haar afscheid, en dus gingen we op zoek naar een uitvaartbegeleider die ons bij die persoonlijke invulling van het afscheid kon begeleiden. De keuze viel op Ilse Hendriks en dat was een schot in de roos. Al bij het eerste gesprek voelde het heel vertrouwd en kregen we uitermate bruikbare adviezen voor de praktische uitvoering, met daarnaast alle ruimte voor alles dat we zelf wilden regelen. Het sloot allemaal naadloos aan bij de wensen van Anneke en in een intieme bijeenkomt in de Trinitatis kapel hebben we afscheid kunnen nemen van Anneke. Veel genodigden hebben achteraf aangegeven het als een voorrecht te hebben ervaren om daarbij aanwezig te mogen zijn. Het goede verloop van die bijzondere afscheidsbijeenkomst was te danken aan de zorgvuldige en invoelende begeleiding van Ilse, die alles perfect voor ons regelde en op de dag zelf ons volledig ontzorgde.

Wat zeggen

Monique & Peet

Lieve Ilse,

Wat zijn we blij dat we jou hebben gekozen als uitvaartbegeleidster. Toen het slecht ging met mijn moeder heb ik een paar uitvaart organisaties aangeschreven. De reacties die ik terug kreeg waren heel erg verschillend. Van een kreeg ik alleen het kostenoverzicht, deze had direct afgedaan.
Van jou kreeg ik een hele lieve mail terug en had gelijk een goed gevoel erover.
Nadat mijn moeder was overleden, ben je naar haar zus ( mijn tante) gekomen omdat ik zelf niet in Dordrecht woon.
Op een heel rustige manier hebben we alles besproken. Omdat we maar met een klein groepje zouden zijn, stelde je voor om het in de Trinitatis kapel te doen. Het was daar heel intiem en fijn. Ook stelde je voor om de knutselkist mee te nemen voor de achterkleinkinderen. Zij hebben op hun manier afscheid van haar kunnen nemen. Mooie stickers hebben ze erop geplakt en op de kist getekend. Mijn moeder was helemaal gek op haar 2 achterkleinkinderen.
Ook je collega’s die erbij waren, waren helemaal top.

Nogmaals willen we je heel erg bedanken voor je hulp bij het regelen van alles voor het afscheid van mijn moeder.

Peet en Monique van Kekem